2022-02-15 08:10:22• hírek • Szatmár.ro

Az aktív szolidaritás jegyében – Február 15. a Gyermekrák Elleni Küzdelem Világnapja

Február 15. a Gyermekrák Elleni Küzdelem Világnapja. A Hans Lindner Alapítvány minden évben megemlékezik erről a napról, az idén „Váratlan ajándék” akciót szervezett és „meglepetéseket” tartalmazó csomagokat juttatott el a kolozsvári onkopediátriai osztályon kezelt gyerekekhez. Emellett különböző prevenciós és felvilágosító kampányokat szervez ebből az alkalomból, ráirányítva a helyi közösség figyelmét a megviselt gyermekekre és gondterhelt családjaikra, gyors cselekvéseket sürgetve.

Az alapítvány rákbeteg gyermekeket támogató „Reménysugár” programja 20 éve jött létre, szatmáriak kezdeményezésére, az évek során mintegy 150 gyereknek és azok családjainak nyújtott széles körű támogatást. Az Alapítvány aktív tagja a CCCC-nek (Országos Koalíció a Rákos Gyermekek Ügyéért) és arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a gyermekek daganatos megbetegedésének számos fajtája gyógyítható, de nagyon sokaknak csökken a túlélési reménye azzal, ha hátrányos helyzetű vidéken születik, mert így megtörténhet, hogy csak későn ismerik fel, diagnosztizálják őket, és korlátozott hozzáférésük van a hatékony, drága gyógyszerekhez, felszerelésekhez és a megfelelő kezeléshez.

Nem lehet senkire sem hárítani a felelősséget! A világon minden gyermek megérdemli, hogy reménykedhessen a kezelésekben, függetlenül attól, hogy hol él! A gyermekek jelentik családjaink, városunk, országunk és világunk jövőjét. Életerejük világunk pulzusa, boldog életük törekvéseink célja, amely egyesíthet bennünket, hiszen globális közösségként a jövőnk is rajtuk múlik. Az egyik gond, amellyel a rosszindulatú betegségben szenvedő gyermekek és serdülők küzdenek, az a tendencia, hogy elszigetelődnek korábbi közösségeiktől, illetve küzdenek azért, hogy „betegnek vagy rokkantnak” nevezzék őket. Más kérdés, hogy azok, akik átestek ezen a súlyos betegségen, sajnos úgy döntenek, hogy nem osztják meg másokkal a rosszindulatú betegséggel való küzdelmük tapasztalatait, nekik ez egy lezárt fejezet. A betegség elleni küzdelem útját legtöbbször óriási fájdalom és stressz jellemzi, mind a gyermek, mind családja számára, akiknek csak az együtt maradás, az összetartás jelentheti a nehéz és viharos idők leküzdéséhez szükséges támaszt. Az egészséges gyerekek számára a normalitás azt jelenti, hogy iskolába járnak, sportolnak, találkoznak a barátaikkal. Ám a betegek számára a múlt normalitása álomnak tűnik, valóságuk pedig orvosi vizsgálatokból, fájdalmas és hosszan tartó kezelésekből, hosszú kórházi tartózkodásokból áll. Ebbe pedig a család gyakran beleroppan.

A Hans Lindner Alapítvány továbbra is hű marad a felvállalt küldetéséhez, melynek elsődleges célja az új, támogatásra szoruló esetek feltárása, a rosszindulatú daganatos betegségekkel küzdő gyermekek életkörülményeinek javítása és emberhez méltó környezet biztosítása. Támogatja a nap mint nap küzdő egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit is, hozzájárul a gyermek- és onkopediátriai osztályok felszereléséhez, rendezvényeket, kirándulásokat és táborokat, gyógyulást elősegítő foglalkozásokat szervez, hogy reményt leheljen és erősítsen a gyermekek lelkében, de azokéban is, akik oly annyira aggódnak értük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: